fbpx

  6 évesek lettünk

  ~2200 nap, ~52000 óra

  A csibVPN immár 6 éve van a VPN piacon, ez alatt az idő alatt rengeteget tanultunk belőle, nagyon sokatokat megismertünk és rengeteg visszajelzés jött tőletek.

  Emlékszem a napra, amikor az egyetemi hobby projektem felraktam az internetre és egyszer csak elkezdtek regisztrálgatni az emberek, szépen lassan ugyan, de duzzadt a regiszált felhasználók száma. Amikor már 2-3 szerver nem volt elég, láttam, hogy lépni kell valamit, ekkor vezettem be a "Prémium" szolgáltatást, aminek hála a rendszer tovább tudott üzemelni.

  Vannak nagyon szép emlékeim illetve sok sikerélményem amit Nektek köszönhetek! Köszönöm azoknak, akik már a kezdetek óta erősítik a felhasználói tábort.

  Igyekszem folyamatosan fejleszteni a szolgáltatást, némi ízelítő a 2021 első negyedéves tervekből:
  • Weboldal és minden kritikus szolgáltatás Kubernetes-be költöztetése (Swarm-ból)
  • WireGuard bevezetése
  Hála az égnek 2020-nak hamarosan vége, nem volt a legproduktívabb éve valószínűleg egyikünknek sem, azonban egy aprósággal mégis több lett: januárban megszületett a kislányom.

  Sajnos a lecsökkent szabadidő miatt 2020-ban igen kevés fejlesztés valósult meg a szolgáltatáson belül, ami meg is látszik a felhasználói számokban. Több százan pártoltatok el másik szolgáltatáshoz. Indoknak főként a lassú supportot jelöltétek meg (tényleg nem egyszer volt, hogy több, mint 3 nap volt mire reagáltam).
  Igyekszem jobban odafigyelni a kérésetekre és 1 napon belül válaszolni!


  Köszönettel:
  Áron